Tuesday, 25 October 2011

badan lelaki berbau ??

aslmkm , hye bloggers sekalian ! mowning ! HAHA . aini aku tlbih rajin nk berblogging pagi-2 !  sbb musabab nye mlm td aku tido aku mmpi aku jmp sorang laki ..muke pny hensem ! tp sygss.... bdn busuk ! hahaha :)) so pagi ni aku bgon akoo buat research pasal ''MENGAPA BADAN LELAKI BERBAU'' ehekkkk , laki-2 kt lua tu , jgn terasa :p aku juz lontarkan idea dr otak kering aku je :)) k lettt kite reading ! ayuhhh


Dibawah ada beberapa faktor mempengaruhi bau badan lelaki lebih berbanding pompuan :-

1) Orang lelaki ni jumlah testosteron(eh betul kah spell ni) tinggi so ianya secara otometik akan bawa pengaruh kepada aktiviti kelenjar apokrin yang letaknya dibahagian tertentu contohnya ketiak.

2) ada segelintir lelaki ni malas ambil peduli pasal kebersihan diri, senang cerita malas mandi lah.huh mandi pun malas( takut air mybe :p)

3) suka pakai pakaian berulang2 & x dibasuh.kalau dihumban dalam perigi confirm, ikan mabuk !

4) ada lelaki ni suka buat aktiviti lasak yang mengeluarkan peluh, tapi ni mesti nampak macho ken-2

5) hah ini paling best..faktor permakanan pun jadi penyumbang bau badan jugak, paham2 sudah lah bila bawang putih, jering dan petai jadi santapan dan hasilnya pun best jugak.

6) faktor berkerjaan contohnya berkerja dibawah terik matahari macam pekerja tapak pembinaan tu of coz lah akan ada yang x senang duduk disebelah sebab bau kan, tapi ini boleh dimaafkan sebab cari rezeki..bau2 badan pun bila gaji masuk tetap wangi beb!!!



haha uncle ni pon maybe x tahan bau badan dia..


Ok kalau diatas tu sakit dia of coz kena ada ubat dia kan..dibawah ni ada penyelesaiannya.


Petua2 berkhasiat untuk yang badan berbau :-

1) MANDI-kena mandi la bang biar badan tu harum.mandi kerap sikit guna sabun, kalau 5x sehari pon x apa.

2) DEADORAN-hah jangan malu2 untuk beli stok deoderan di rumah. jangan beli saja tapi gunalah setiap hari.

3) KAFIEN-kurangkan minum minuman yg berkafien yek..boleh minum tp kena control lee.

4) MAKAN-makan mesti mau jaga. jangan lah hari2 makan petai, jering & kari takut nanti badan bau kari & awek pun lari bang oii. (sedih kau nt jang !)


-----> okee tu jela dpt aku share pepagi bute ni :) sbnanye laki ke pompuan ke same je ! juz tpulang   pada individu tersebut bgaimana nk mewangikan badan kowang yg tak bape nk wangi tu ! HAHA !

TERIMA KASIH , DATANG LAGI ! JGN LUPA LIKE :)

8 comments:

  1. bagus tips utk lelaki..tapi pempuan pn kdg2 ade gak jmpe yg tak jaga bau badan ni..:)

    ReplyDelete
  2. hahaha, bagus la entry ni.. patut letak kat bas bas .. selesa sikit naik bas.. haha..
    untuk perempuan jugak.. ;)

    ReplyDelete
  3. hye.. salam kenalan.. letak lah shoutmix,nanti senang trafiq naik dan senang blogwalking.. ;)

    ReplyDelete
  4. nice blog dear :D i folllow u , follow me back :D

    ReplyDelete
  5. @teratak hati : btul-2 tp tpulang pada individu laa

    ReplyDelete
  6. hehe.. yea..dh de shoutmix.. bleh putri terjah tiap hari ni.. xD

    ReplyDelete
  7. lagi info tentang badan berbau di SIHAT SELALU - Badan Berbau

    ReplyDelete